Sundhedsdatastyrelsen

Langt ord for en -selvfølgelig- offentlig institution.

Disse institutioner er næsten pr definition ikke de mest agile motorbåde på verdenshavene… Med andre ord: Det er nogle kæmpe store -på godt dansk: gumpetunge enheder, der ikke just er de hurtigste til at sadle om eller endog handle.

Den nyere Danmarkshistorie byder på adskillige sjove styrelser. Ja ja ja, jeg ved det godt – at det sikkert kun er mig, der synes de er sjove. Men de er sgu lidt tragikomiske, og nogle af de ting, de “laver” bidrager ganske enkelt fortrinligt til underholdningsværdien i det offentlige Danmark. Et rigtig godt eksempel herpå er netop Sundhedsdatastyrelsen. Her lykkedes det et meget uheldigt IT-menneske at teste Murphys Lov – du ved den om alt, hvad der kan gå galt…. Man kom nemlig til at slette en meget stor mængde mails fra Sundhedsdatastyrelsens medarbejderes sendte mails mapper. Errare Humanum Est – det er menneskeligt at fejle, og jeg har selv siddet med sysadmin-funktioner og kan bare begynde at gætte på, hvilket mareridt det må være at skulle administrere en sådan styrelse, der jo unægtelig må håndtere en masse data, da jeg nu har en ide om, hvor meget data, der genereres i sundhedssystemet.

Derfor blev jeg også rigtig glad, da jeg i dag kunne læse at man har fået genskabt en meget stor del af de mails, der blev slettet.

Læs den glædelige nyhed her:https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-03-18-menneskelig-fejl-forte-til-slettede-mails-i-styrelse

Endnu mere glad blev jeg, da jeg så at man i Sundhedsdatastyrelsen har taget fremsynet i brug for at få overblik over hændelsen med de famøse mails…

0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.